ARTILES LICHTENVOORDE,
THUIS IN HOOGWAARDIG TEGELWERK

Badkamerverbouwing
Nieuwbouw
Vrij werk met tegels

Zwembad Meekenesch, Lichtenvoorde

Als inwoner van Lichtenvoorde ben ik bekend met de geschiedenis maar ook met de toekomst van het bad. Op dit moment gedragen door - een terecht meerdere malen openbaar gewaardeerde - enthousiaste groep vrijwilligers. Aangezien zwembaden bijna synoniem zijn voor tegelwerk, wilde ik vanuit mijn expertise een bijdrage leveren aan dit bewonderenswaardige initiatief. In mei 2014 stuurde ik dan ook mijn voorstel voor de uitgeschreven wedstrijd in, uitgewerkt in tegels uiteraard.

Beschrijving van het voorstel:
'Mijn voorstel symboliseert het wedstrijdelement dat de Lichtenvoordenaren moeten leveren om het bad open te houden. De zwemmer strijdt om het hoofd boven water te houden, maar meer nog om vaart te maken richting de toekomst, gedragen in de gehele breedte door de inwoners van Lichtenvoorde.'

11 april 2015 - onthulling
De betrokken mensen van het zwembad waren erg enthousiast over mijn voorstel, ze wilden er alles aan doen om dit voorstel gerealiseerd te krijgen. Prachtig! Het is mede daarom dat het al met al toch ruim een jaar geduurd heeft voor het voorstel ook daadwerkelijk onthult kon worden. Mijn voorstel vroeg om financiël middelen die niet zomaar voor handen waren. Terwijl er door diversen betrokkenen hard aan de middelen gewerkt werd heb ik me gefocust op de realisatie.

Hoe zetten we het prachtbeeld uit het voorstel om in een wand met gekleurde tegels? Hoe krijgen we een bruikbaar patroon? Dat was veel overleg en uitzoekwerk met leveranciers en technische relaties. In maart 2015 kon ik starten met het uitleggen van de afbeelding in een schuur van schilder Paul Wiegers in het buitengebied > zie Foto's/Vrij werk. Beetje bij beetje ontstond het beeld onder mijn/onze handen. Steeds weer bijschaven, toch weer andere kleuren tegels bestellen maar al die tijd met enorm veel energie omdat het zo bijzonder is dat de voorstelling in mijn hoofd gerealiseerd ging worden.
Zaterdag 11 april was het dan zover, de kroon op mijn werk! Iedereen laten zien waar ik, en vele betrokkenen, het afgelopen jaar zo druk mee ben geweest.

Dank aan alle betrokkenen
Via deze weg wil ik ook graag alle betrokkenen enorm bedanken die me hebben geholpen, bijgestaan en gestimuleerd bij de realisatie van dit echte Artiles-kunstproject! Top!

  • Contactgegevens
  • Edwin Harbers
  • Op 't Zand 1a
  • 7131 JB Lichtenvoorde
  • 06 815 444 03
  • info@artiles.nl